Lincoln Red Imps kommer att visa


Lincoln Red Imps kommer att visa sig inte mer än en fotnot till Brendan Rodgers ståndpunkt vid Celtic.
Det borde aldrig ha varit någon verklig tvivel om det, den uppenbara ökningen av ögonbrynen efter Northern Irishmans första konkurrenskraftiga spel som ansvarar för de skotska mästarna som leder till nederlag i Gibraltar åt sidan. Celtic var de överväldigande favoriterna för att göra detta Champions League-kvalificeringsband runt på egen hand och vederbörligen gjort – eftertryckligt. Framför en folkmassa som låg i närheten ledde Rodgers en sommarpromenad som var över som en tävling inom en halvtimme.
Även Celtics chef, i tid, kan ge ett leende när ämnet Gibraltar lyfts upp. Skotsk fotboll har ännu inte sjunkit till djup där grymt begränsade sidor som Red Imps kan råda över nya fotbollströjor två ben. Nästa runda, där Astana i Kazakstan ligger i väntan, kommer att ge Rodgers och hans män helt annat ett annat test. Ändå har Rodgers visst ökat optimismnivåerna under hans tidiga veckor i posten.
Rodgers hade inte så mycket varit överraskad av omfattningen av reaktionen på förra veckans förlust i Gibraltar som vägrade att koa till den. Den tidigare Liverpool-chefen spelade ner någon känsla av förstabenskock och vägrar därmed att väcka sina spelare. Denna inställning var anmärkningsvärd och kanske erkännande av egna brister, utplacering av två innehavare av mittfältare bland dem. Inom en halv i Glasgow var Rodgers lugnkänsla helt godkänd.
Celtics uppställning ändrades här. Ett tremans försvar användes, med Leigh Griffiths och Moussa Dembélé erbjudit sig möjlighet att satsa sitt fall som en framåtkoppling.