Everton var nivå med halvtid


Everton var nivå med halvtid genom Mirallas. Plocka upp bollen i den vänstra kanalen ryckte belgiska in som om att skjuta men istället passerade till Barry. Barrys första gången pass var matchad av Barkley som fann Mirallas igen och hans långt efterskott var för kraftfullt för Ben Foster att hålla ut. Fotbollströjor var ett knäckande mål.
Everton kom ut ur blocken i andra halvan, med Mirallas och tonårig fullback fotbollskläder Mason Holgate orsakar kaos. Efter att ha rånat Olsson i besittning och drog ett obehag, tog Mirallas en frispark som nästan konverterades av Funes Mori. Foster drev bollen bred, men hörnet som följde hittade Holgate omärkt på baksidan. Tonåren borrade hans skott in i gräset men bollen gick över West Brom-försvararna och in på banan av den stormande Barry som gobbled upp huvudet på den närmaste posten.
Pulis försökte fotbollskläder komma tillbaka till matchen genom att ersätta sina vinge män och lägga till Rickie Lambert framåt. Lambert kunde ha scoret med sin första touch men kunde inte riktigt nå James McCleans kors. Koeman kunde emellertid ge Bolasie en Everton debut och DR Congo International gav ett gnistrande sidovy som slog upp Lukaku för en en-på-en som han borde ha begravt för att ge matchen en mer reflekterande poänglinje.